Markörer

Våra markörer är av modellen Tippmann 98 Custom. Det är en mycket driftsäker och hållbar markör som bidrar till att det helt enkelt blir mindre strul och mer spel. Tippmann är en amerikansk markör som används mycket flitigt inom just uthyrningsverksamhet och dess goda rykte gjorde valet lätt för oss.

Luftsystem

Paintballmarkörer kan drivas med antingen luft eller kolsyra. Eftersom luft inte är lika temperaturberoende som kolsyra och dessutom är mer lätthanterligt så använder vi numera luftsystem på våra markörer. Då det är mycket enkelt att fylla på mer luft i flaskorna finns det nu nästan inga begränsningar alls för hur länge ni kan spela.

Skyddsutrustning

Den skyddsutrustning som ingår vid uthyrning består av en skyddsmask och en överdragsoverall. Skyddsmasken är obligatorisk medan ni självklart får spela i vilka kläder ni vill. Det enda ni bör tänka på är att in ha alltför tjock kläder då det innebär att bollarna inte går sönder lika lätt och alltså är att betrakta som lite "fusk".

Skyddsmasken är av modellen VForce Armor och håller hög kvalité. Specialtillverkad för paintball innebär att den skyddar både ögon och öron. Den har dessutom en extra hållbar lins, långt kraftigare än de som sitter på vanliga slalomglasögon eller liknande. Detta gör masken till den viktigaste utrustningen och det är ett absolut krav att bära skyddsmask hela tiden under vistelse på spelfältet.

Färgkulor

Färgkulorna är självklart mycket väsentliga i paintball. Vi använder Draxxus Blaze (eller motsvarande) till vår uthyrning då dessa bollar håller en hög och jämn kvalité. Det innebär runda färgkulor som går rakt i luften, och med en bra fyllning som syns tydligt men ändå är ganska lätt att tvätta bort.